Kirkesamfunn i Norge – innføring i kirkekunnskap gir en oppdatert presentasjon og drøfting av ulike tros- og kirkesamfunn som virker i Norge. Boken fokuserer på trossamfunn med en forholdsvis lang historie og en relativt bred oppslutning, men omtaler også de nye kristne migrantmenighetene som har etablert seg i Norge de siste årene. Den presenterer dessuten to store, globale tradisjoner som bare i mindre grad er representert her til lands; de anglikanske og reformerte kirkene. I tillegg til å gi oversiktskunnskap om de enkelte kirkesamfunn, er formålet med boken å videreutvikle den tradisjonelle konfesjonskunnskapen ved å presentere en innføring i kirkekunnskap. «Kirkekunnskap» har i likhet med konfesjonskunnskap et normativt grunnlag, men er likevel mer empirisk og deskriptivt orientert enn konfesjonskunnskapen. I sum formidler boken innsikt i det mangfoldige og fascinerende, men også utfordrende og til tider komplekse kirkelig livet som utspiller seg i Norge.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2018
ISBN13 9788202594756
EAN 9788202594756
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.