Professor dr.theol. Kjell Olav Sannes har vært ansatt ved Det teologiske Menighetsfakultet siden 1972. Både i sin forskning og i sin kirkelige tjeneste har han løftet fram kirkens bekjennelse, spesielt de evangelisk-lutherske bekjennelseskrifter. Derfor gir det seg selv at dette festskriftet i anledning hans 65-årsdag har fått tittelen Kirkens bekjennelse i historisk og aktuelt perspektiv.
Jubilanten hylles av kolleger og venner gjennom artikler om bekjennelsen i fortid og nåtid. En får en allsidig og tankevekkende innføring i den lutherske kirkes forståelse av sitt bibelske og reformatoriske læregrunnlag, og bekjennelsens betydning i et par andre konfesjonelle familier er også behandlet. En får i tillegg utdypet kjennskap til Den augsburgske bekjennelse - selve diamanten i Sannes' dogmatiske tenkning.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2010