Boken handler om forholdet mellom skolen, kunstnere og kirken innen rammen av Den kulturelle skolesekken. Forfatteren ser på hvordan kirken kan bli en ressurs i Den kuturelle skolesekken, og hvordan man kan skape møteplasser mellom skolen, kunsten og kirken; slik at elevene kan få opplevelser og kunnskaper fra denne delen av kulturarven. Med oversikt over fylkeskontakter for Den kulturelle skolesekken. Har litteraturliste.
Kirkene sitter på mange kunst og kulturskatter. Hvordan kan barna bli kjent med disse? Hvordan kan man skape møteplasser mellom skolen, kunsten og kirken slik at elevene kan få opplevelser og kunnskaper fra denne delen av kulturarven? Denne boken tar for seg hvilke muligheter som finnes for at kirken kan bli en ressurs i Den kulturelle skolesekken, og samarbeide med kunstnere, kulturarbeidere og med skolen. Boken gir en presentasjon av hva Den kulturelle skolesekken er, og den tar for seg ulike områder innen kunst og kulturarv der kirken besitter ressurser. Boken inneholder eksempler på prosjekter som er gjennomført og er rikt illustrert. Noen tema som berøres: * Hva er Den kulturelle skolesekken? * Kirken og dens betydning for kunst og kulturliv * Hva er kunst? * Kulturarven * Ta kirken i bruk * Forkynnelse og fritak
Forlag IKO-forlaget
Utgivelsesår 2009