Med denne antologien er utgitt i forbindelse med Ingun M. Montgomery 70-års dag, 2006. Hun har i en årrekke vært professor i kirkehistorie ved universitetet i Oslo. Med bibliografi og Tabula Gratulatoria.
Med denne antologien ønsker kollegaer, venner og tidligere studenter å markere Ingun M. Montgomery som i april 2006 fyller 70 år. Montgomery har fra sin stilling som professor i kirkehistorie ved Det teologiske fakultet, ved Universitetet i Oslo, i en årrekke vært en sentral person i det kirkehistoriske forskermiljø i Norden. Bidragene er samlet under overskriften: Kirke, protestantisme og samfunn, en overskrift som også gir uttrykk for jubilantens forskerinteresse. Sentrale forskere fra de nordiske land samt England og Tyskland er representert.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2006