Omtale fra forlaget
Boka er eit unikt verk om dei førindustrielle ystetradisjonane, og noko tilsvarande har neppe vore laga her i landet. Boka dokumenterer ystetradisjonane i Valdres og samanliknar dei med landet elles. Boka er skriven med "upasteuriserte briller", fordi det meste av tradisjonsystinga var av rå mjølk ved låge temperaturar. Dette står i stor kontrast til dagens "heilpasteuriserte", norske mjølkeindustri. Tradisjonsystinga forsvann med mjølkebilen på 1950-talet. Kjørelda etter ystinga er tekne vare på, medan ostane er oppetne. Boka er skriven for å redde den immaterielle kunnskapen om tradisjonsystinga over i skriftleg form, slik at ostane kan gjenskapast. I boka finn du oppskrifter på rundt 20 tradisjonelle mjølkeprodukt, intervju med 35 eldre budeier, kunnskapen etter 200 informantar frå 1930-talet, 1020 illustrasjonar, ei riksdekkjande liste med 184 osteprodusentar, omtale av 292 norske og internasjonale osteprodukt frå vår samtid og over 3300 dialektord knytt til ost og ysting.
Forlag Mat & kultur
Utgivelsesår 2013
Format Innbundet
ISBN13 9788299926409
EAN 9788299926409
Språk Nynorsk
Sider 539
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket