Kielland i Europa

av (redaktør).

Fagbokforl. 2008 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Artiklene i boka ser på Kiellands litteratur i et europeisk perspektiv. Noen av temaene som drøftes er vennskap mellom menn, kropp og naturalisme, mottakelsen av Kielland i Storbritannia, og Kiellands tekster i DDR. Blant bidragsyterne er Susanne V. Knudsen, Christine Hamm, Einar O. Risa og Benedikt Jager.

Omtale fra forlaget

I Kielland i Europa blir Alexander L. Kiellands litteratur sett med utenlandske øyne eller i lys av utlandet. Et europeisk perspektiv blir hjulpet fram ved at brorparten av de elleve skribentene har én fot i et annet land eller et annet språk. De færreste har Kielland som spesialfelt, noe som har vært et poeng i seg selv. Boka skal åpne for nye stemmer, prøve ut korrektiv til norske synsmåter og kaste friske blikk på en klassisk norsk realist. Er realismen kanskje mer spennende og avansert enn vi gjerne tror? Artiklene tar opp tema som natur- og personframstilling, vennskap mellom menn, darwinisme, seksualitet, Kielland i Storbritannia, Kielland og hans forleggere, den ideologiske bruken av litteratur i DDR, Garman & Worse og Thomas Manns Buddenbrooks, Kielland og Fontane, Kielland som europeer og Kiellands dom over folkelighetens demokrati. Artikkelsamlingen er gitt ut som del av det europeiske kulturhovedstadsprogrammet i Stavanger, 2008.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforl.

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788245006544

EAN 9788245006544

Omtalt sted Norge

Omtalt person Alexander Kielland

Språk Bokmål Nynorsk Flerspråklig Dansk

Sider 252

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket