Dette er en arbeidsbok i forming med leire uten dreieskive. Den tar blant annet for seg overflatebehandlinger, fremstilling av gips- og silikonformer til støping, brenning av keramikk og bygging av ovner.
Dette er en arbeidsbok i forming med leire uten dreieskive. Overflatebehandlinger, fremstilling av gips- og silikonformer til støping og brenning av keramikk på enkleste måte med ved, er detaljert forklart. Det er den praktiske delen av boka, den andre delen av boka er den sosiale biten som er vel så viktig. En kan gjøre alt dette på egenhånd, men sammen med andre blir det dobbelt så moro. Lag et miljø av likesinnede, se hvor oppfinn- somme man blir sammen. Særlig morsomt er det å samarbeide med barn (i alle aldre), når de med liv og lyst går løs på leira. De forstår raskt hvilke formings-muligheter de har og får samtidig innblikk i hvordan bruksgjenstander ble laget i fortiden. Kreativt arbeid med leire kan være arbeidssomt.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2009