I denne boken gir forfatteren en inngående analyse av Kenneth Bloms kunstnerskap. Med utgangspunkt i verket Fødsel fra 1994 trekkes linjene fra Bloms debut som kunstner og fram til i dag. Maleriene befinner seg i spenningsfeltet mellom den figurative og abstrakte kunsten. Viktig for hans utvikling har vært den motsetningsfylte striden mellom den figurative og konseptuelle kunsten på Kunstakademiet i Oslo tidlig på 1990-tallet. I tillegg setter forfatteren Bloms malerier i sammenheng med internasjonale kunsttendenser hvor viktige temaer er knyttet til melankoli, figurasjon og forholdet mellom kunst og virkelighet.
I denne boken gir kunsthistoriker Kari J. Brandtzæg en inngående analyse av Kenneth Bloms kunstnerskap. Med utgangspunkt i verket "Fødsel" fra 1994 trekkes linjene fra Bloms debut som kunstner og frem til i dag. Bloms malerier befinner seg i spenningsfeltet mellom den figurative og abstrakte kunsten. Viktig for hans utvikling har vært den motsetningsfylte striden mellom den figurative og konseptuelle kunsten på Kunstakademiet i Oslo tidlig på 1990.tallet.
Forlag Labyrinth Press
Utgivelsesår 2006