Kayaweta

av (forfatter).

Citadell 2017 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Arkeologene Elise og Jim avdekker et funn ved Lysekloster, som kan føre til at historiebøkene må omskrives, noe som fører dem ut på en halsbrekkende oppdagelsesferd i USA, der Elise begynner å se syner. En stemme fra fortiden forsøker å vise henne vei, og det er den mystiske indianerkvinnen Kayaweta. Eller er det bare hennes fantasi som spiller henne et puss? Det hele blir to fortellinger vevet sammen til en. Fra middelalder og nåtid. Med riddere, munker og indianere. Kjærlighet, maktkamp og dramatikk. Forholdet mellom Elise og Jim settes også på prøve. Karrieren, vennskapet - alt står på spill.
Det underliggende temaet i spenningsromanen «Kayaweta» - «våre nordiske forfedres kontakt med indianerne i Nord-Amerika før Columbus» - er innsamlet gjennom en tiårs periode av forfatteren. Små puslebiter som er flettet inn i romanen. Genetiske spor, gamle dokumenter, arkeologiske funn og den svært omstridte Kensingtonsteinen, en runestein som ble funnet i USA i 1898. Men også en potensiell ukjent oppdager fra Vestlandet ved navn Pål Knutsson. I året 1356 forlot et skip Bergen med kurs for Grønland. I 1898 ble det funnet en stein i jorda utenfor småbyen Kensington i Minnesota, som i kortfattet form forteller den dramatiske historien om et følge av norrøne menn som er drept av indianere. Noen historikere har satt runesteinen i forbindelse med ekspedisjonen fra Bergen, som ble ledet av Pål Knutsson fra Onarheim i Sunnhordland. Dette er den historiske rammen rundt "Kayaweta", med en forrykende handling også fra våre dagers Bergen og smale vestlandsveier.
Forfatteren Tom Thowsen (f. 1964) er bosatt i Fredrikstad. Er utdannet reklametegner. I dag jobber han i Orkla Foods AS avd. Stabburet, i tillegg til å skrive bøker.
Kayaweta, som betyr Skilpaddeøya på Siouxindianernes språk, er forfatterens tredje roman.
Forfatterens forrige roman, Den hvite dame, fikk meget god omtale. Halden Arbeiderblad ga den terningkast 5. «Risikosport som funker.»

Bokdetaljer

Forlag Citadell

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788269097504

EAN 9788269097504

Genre Spenning

Omtalt tid 2010-2019 1300-tallet

Omtalt sted USA Vestlandet

Språk Bokmål

Sider 312

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket