Juledagen hos familien Nordstrom er over, og faren må tilbake til tømmerhoggerleiren. Kate mistet sin far i en anleggsulykke, og frykter at noe skal skje med pappa Nordstrom. Dessuten gruer hun seg til å være uten ham hele vinteren. Så oppdager hun at noen har sneket seg inn i stallen og ridd på Villbrann. Bestevenninnens familie vil komme til å miste gården sin, dersom de ikke greier å betale huslånet innen fristen. Men ringen som skulle gi penger til lånet, er forsvunnet. Kan det være samme person som har ridd på Villbrann og som har stjålet ringen?
Forlag Rex forl.
Utgivelsesår 1993