Boken gir teoretisk bakgrunnskunnskap for arbeid med læreplaner i norsk grunnopplæring. Her finner en konkrete henvisninger til LK06, Læreplan for kunnskapsløftet, og boken gjør leseren kjent med denne læreplanen. Boken har drøftningsoppgaver knyttet til forskjellige sider ved læreplanproblematikken både i den løpende teksten og som avslutning på hvert kapittel. Har litteraturliste.
Hvordan kan læreren ha nytte av læreplanteori i sitt arbeid med læreplanen? I boka presenteres læreplanteoretisk bakgrunnskunnskap for læreres arbeid med læreplaner. Boka er revidert mot L06: Læreplan for kunnskapsløftet. Med L06 får vi en læreplan som på mange måter er forskjellig fra tidligere læreplaner i Norge, og det er innført en læreplantype som norske lærere ikke har noen erfaring med. Boka tar sikte på å gjøre leseren kjent med læreplanen for grunnopplæringen. Det er lagt opp til at man kan jobbe aktivt med læreplanen samtidig som man leser, med oppgaver både i den løpende teksten samt som avslutning på hvert kapittel.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2006