I en debatt i Dagbladet og Morgenbladet sommeren 1996 hevdet Hans Fredrik Dahl, etter å ha gitt David Irvings Goebbels-biografi positiv omtale, at det er et skarpt skille mellom Irvings høyreekstremistiske uttalelser og hans bøker. Odd-Bjørn Fure diskuterer i denne boka hva debatten og Dahls behandling av nasjonalsosialismen forteller om det norske mediesamfunnet. Han tar opp forutsetningene for Dahls positive vurdering av Irvings historiske arbeider og drøfter det kunnskapsvakuum som han hevder Dahl opererer i. Har litteraturliste.
Den britiske publisisten David Irving hevder i politiske uttalelser at de nazistiske utryddelsesleirene var et alliert propagandapåfunn. Kan han da skrive pålitelige historiske framstillinger om det samme emnet? Denne pamfletten drøfter revisjonismedebatten som raste i Dagbladet og Morgenbladet sommeren 1996.I en debatt i Dagbladet og Morgenbladet sommeren 1996 hevdet Hans Fredrik Dahl, etter å ha gitt David Irvings Goebbels-biografi positiv omtale, at det er et skarpt skille mellom Irvings høyreekstremistiske uttalelser og hans bøker. Odd-Bjørn Fure diskuterer i denne boka hva debatten og Dahls behandling av nasjonalsosialismen forteller om det norske mediesamfunnet. Han tar opp forutsetningene for Dahls positive vurdering av Irvings historiske arbeider og drøfter det kunnskapsvakuum som han hevder Dahl opererer i.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1997