Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren tar i dette essayet utgangspunktet i sykdommen ME (kronisk utmattelsessyndrom), men han undersøker også utvekslingen mellom friske og syke og den sosiale sensuren som rammer dem som blir syke, med mere. Essayet er tidligere utgitt i samlingen "Fellesskapets kunst" (2010)
Omtale fra forlaget
For essaysamlingen Fellesskapets kunst mottok Freddy Fjellheim glitrende kritikker. Nå er bokens første essay, Kampen mellom friske og syke, utgitt som e-bok.
Essayet tar utgangspunkt i sykdommen ME, eller kronisk utmattelsessyndrom, men handler vel så mye om vårt menneskebilde i klimakrisens tid. Her undersøker forfatteren utvekslingene mellom friske og syke, den sosiale sensuren som rammer dem som blir syke, og han dokumenterer med tydelige eksempler hverdagsspråkets sosiopatologi.
Kan sykdom forstås som en sunn reaksjon på et samfunn som stiller altfor upresise krav til sine borgere? Mens sykdomsfrykten og sunnhetsidealene, som i vår tid har nådd nye høyder, gjør oss blinde for sykdommens fellesmenneskelige opphav? Det er sagt om dette essayet at det beskriver en hel samfunnstilstand.
Solidariske essays
"Friske og syke, klima og politikk, analyseres med sjelden tydelighet."
NINA DESSAU , Klassekampen
Kapitalfriske mennesker
"Han skriver verken i overført betydning eller terapeutisk. Men rett ut og helt inn. En rebell som ikke tar vår «lille frykt» og unnfallenhet overfor kronisk syke på ramme alvor."
Olav Egil Aune, Vårt Land
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2011
Format E-bok
ISBN13 9788202368739
EAN 9788202368739
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket