Omtale fra forlaget
Daniel Getaneh Hatland er adoptert fra Etiopia, og vokste opp på Ostereidet i Nordhordland. Som fotballspiller ble han utsatt for mye rasisme. Som 29-åring snakket han i 2020 for aller første gang offentlig om dette. Kampen for tilhørighet er fortellingen om en ung gutt som måtte vise legitimasjon før han fikk spille fotballkamp – og som voksen skulle ta et nasjonalt oppgjør med rasismen. Daniel sitt formål med boken er ikke sympati for egne opplevelser, men et håp om å få frem viktigheten av å være en alliert. At flere går fra å være «mot rasisme», til å bli aktive antirasister. Men det må gjøres med læring, ikke belæring. Som han sier i boken: «Når det kommer til rasisme, mener jeg den største feilen vi gjør, er å ikke erkjenne hvor stort problemet er. Den nest største feilen er å skape frykt for å snakke om rasisme og fordommer.» Boken er et samarbeid mellom Daniel Getaneh Hatland og Siri Gjelsvik, som er journalist og forfatter. Omslagsfoto og forfatterportrett: Eivind Senneset Omslagsdesign: Agnes Enger Guttormsgaard Daniel Getaneh Hatland (f. 1991) er i dag en profilert foredragsholder og samfunnsdebattant. De siste årene har han holdt hundrevis av foredrag om rasisme og tilhørighet, over hele landet. Han har vært mangfoldsrådgiver i Norges idrettsforbund og prosjektleder i MOT. Han var en del av Abid Raja sin arbeidsgruppe mot rasisme og diskriminering i idretten.
Forlag Teft forlag
Utgivelsesår 2024
Format E-bok
ISBN13 9788294115013
EAN 9788294115013
Genre Hverdagsbetraktninger Personlige beretninger
Omtalt person Daniel Getaneh Hatland
Språk Bokmål
Sider 184
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Det er så fint at det kommer ut bøker om rasisme, vi må snakke høyere om det både på strukturellt nivå, men det å få frem de småe eksemplene på hverdagsrasisme er viktig. Dette bør alle borgere i Norge lese, bare for å få eksempler slik at en kan stå i bedre sammen i en lignende situasjon senere. Den er veldig lettlest. Jeg digger også at det kommer med om rasisme på fotballbanen, for jeg har tenkt lenge at her må vi inn å jobbe mer konkret, vi må fortsatt det, men det er godt å lese om en som jobber med endring på dette feltet.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket