Folkenes Forbund og De forente nasjoner ble stiftet i kjølvannet av de store krigene - FF i 1920 og FN i 1945. De ble dannet med en ambisjon om fredelig samarbeid, rettsordninger og utvikling. Hvordan gikk det? Hvor effektive har disse organisasjonene vært i arbeidet for en mer stabil verdensorden?
I dag er det en omfattende krig øst i Europa, i flere områder i Afrika og i andre verdensdeler. Spiller FN noen rolle? Og hvilken betydning hadde Folkeforbundet i årene fram mot annen verdenskrig? Denne boka stiller FF og FN sammen i et overordnet perspektiv - fredsambisjonene og stormaktsspillet, utviklingsstrategien og de territoriale spørsmålene, helsepolitikken og de rettslige rammene.
I alle kapitlene blir Norges rolle kartlagt - en liten nasjon som er avhengig av både stormaktstøtte og en internasjonal rettsorden. Det ligger ny forskning til grunn for mange av de perspektivene som blir presentert i boka.
Forlag Dreyers forlag
Utgivelsesår 2023