Advokaten Sophie Ceder blir kvalt til døde under en massasje på Sturebadet i Stockholm. Alt tyder på at det er seriemorderen Kameleonen som har slått til igjen etter sju års pause. Forkledd som alt fra prest og renholder til resepsjonist og lege, kveler mannen med de tusen ansiktene sine ofre og etterlater en terning som suvenir. Nathalie Svensson, Johan Axberg og de andre medlemmene i den nasjonale gjerningspersonprofilgruppen blir tilkalt. I jakten på landets mest utspekulerte seriemorder tvinges de inn i et rollespill der både deres private og profesjonelle identiteter trues. Samtidig som profileringsgruppen risikerer alt for å fange Kameleonen, er forholdet mellom Nathalie og Johan anstrengt. Johan har bestemt seg for å bli hos familien i Sundsvall, men nå avslører han noe som igjen snur opp ned på forholdet deres. Kameleonen er den sjuende frittstående delen i Jonas Moströms populære og prisbelønte krimserie om psykiater Nathalie Svensson og kriminalkommissær Johan Axberg.
Forlag Bonnier norsk forlag
Utgivelsesår 2024
Serie Nathalie Svensson (7)
Genre Politi og detektiver Krim