Kald krig og varme vennskap

erindringer fra en stor og en liten verden

av (forfatter).

Aschehoug 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en videreføring av I grenseland, og også her står internasjonale politiske begivenheter i sentrum. Men det er de nære relasjoner som først og fremst ligger forfatteren på hjertet. Trass i kald krig og en splittet verden finnes det bånd som ikke rives over og vennskap som holder stand selv om de utsettes for harde prøvelser

Omtale fra forlaget

I sin første erindringsbok, I grenseland (1999) lot Jahn Otto Johansen oss få gjenoppleve skjelsettende begivenheter i etterkrigshistorien, som Ungarn 1956, Berlin 1961 og Tsjekkoslovakia 1968. I denne boken går ferden til Midt-Østen, Tyskland og Polen og det tidligere Jugoslavia. Også her er forfatteren genuint opptatt av politisk historie, men i denne boken får de menneskelige relasjonene en bredere plass enn i den første. Det kommer ikke minst til uttrykk gjennom de nære og personlige portrettene Johansen tegner av personligheter som den vest-tyske forbundskansleren Willy Brandt, den sovjetiske diplomaten Vadim Makarov, den frodige serbiske partisanen Blagoje Marinkovic eller de to så ulike ambassadører i Oslo, bohemen Louis Lerner og den konservative Nixon-beundreren med norske aner, Mark E. Austad. Forfatteren gir en mefrivende skildring av en norsk korrespondentfamilies hverdagsliv i Moskva, med de problemer, men i høyeste grad også gleder, denne tilværelsen førte med seg. Også det moskovittiske dissidentermiljøet blir inngående beskrevet, og Johansen retter igjen søkelyset mot de norsk-sovjetiske gråsoneforhandlingene, der Arne Treholt og Jens Evensen drev sitt særegne intrigespill.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788203225376

EAN 9788203225376

Omtalt person Jahn Otto Johansen

Språk Bokmål

Sider 317

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Arthur Holmeslands pris for sakprosa 2001

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket