Kaholmen

et paradis på jord

av (redaktør), Erik Skauen (redaktør), Ragnar Markussen (redaktør), Einar Sola (redaktør) og Arild Hansen (redaktør).

Giutbok.no 2022 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Kaholmen er en halvøy på Kråkerøy i Fredrikstad kommune - med en mangslungen og interessant fortid. Istiden bidrog til at halvøya ble solid bygget.
Mang en seilskute er blitt fortøyd og festet her - til jernstolper godt festet i solid steingrunn. Blant annet har både Tordenskiold og svenske soldater benyttet Kaholmen som landingssted for sine gjøremål på fastlandet.
I mange år ble halvøya benyttet som beite for sauer og kyr. I årene mellom 1850 og 1960 var Bjørnevågen benyttet som mellomstasjon og lagerplass for tømmer på vei fra Glomma via tømmertunellen i Eide til Greåker og Fredrikstad, for å end på Hurumlandet.
Kaholmen fikk sine første fritidsboliger / hytter tidlig på 1920-tallet. På begynnelsen av 1960-tallet, i forbindelse med innføring av ferieloven, tok bygging av «plankehytter» på Kaholmen til for alvor. I dag finner vi flere hytter som bebos av familier med barn som er 6. generasjon feriefolk på Kaholmen.
I denne boken tar vi for oss litt av historien til Kaholmen og ulike sagn og fortellinger knyttet til stedet. Historiene om de 87 hyttene som er registrert som medlemmer i Kaholmen hytteforening er - for de aller flestes vedkommende - forfattet av dagens hytteeiere.
Redaksjonskomiteen har hatt mye moro og mange gledesstunder ved innsamlingen og struktureringen av stoffet i boka. Vi ønsker dere alle «god lesing».

Bokdetaljer

Forlag Giutbok.no

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788230355602

EAN 9788230355602

Omtalt sted Fredrikstad

Språk Bokmål

Sider 140

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket