Juss for helsesøstre

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2016 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Boken omhandler rettigheter og plikter i helsestasjons- og skolehelsetjenesten og henvender seg både til studenter og til helsesøstre i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Boken tar utgangspunkt i organiseringen av helsetjenesten og i noen overordnede rettslige prinsipper. Helsesøstre må i sitt arbeid forholde seg til mange problemstillinger som impliserer juridiske spørsmål. Det kan være spørsmål om hvem som har ansvar for hva, foreldreansvaret, vaksinasjon når det er uenighet mellom foreldrene, dokumentasjon, taushetsplikt, informasjonsplikt, innsyn i journal, samarbeid med og meldeplikter til barnevernet osv. Helsesøstres ansvar må i tillegg til lovpålagte plikter ses i lys av bl.a. hvilke oppgaver som hører inn under deres fagfelt, og hvordan tjenesten er organisert og regulert. I boken gjennomgås den rettslige reguleringen av helsesøstres virksomhet, og denne belyses gjennom en rekke eksempler fra praksis.

Bente Ohnstad er utdannet jurist og ansatt som førsteamanuensis i rettsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. I perioden 2007 2015 var hun valgt rektor samme sted. Bente Ohnstad har arbeidet flere år i den sentrale helseforvaltningen, og hun skrev bl.a. NOU 1993: 33 om helsepersonells rettigheter og plikter. Utredningen la grunnlaget for helsepersonelloven. Ohnstad har sittet i flere offentlige råd og utvalg og har også forfattet en rekke fagbøker i helse-, sosial- og velferdsrett.

Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788245019889

EAN 9788245019889

Språk Bokmål

Sider 194

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket