Denne boken gir deg en oversikt over de forskjellige trinnene i saksbehandlingen av kommunale helse- og omsorgstjenester. Du får videre en kort presentasjon av juridisk metodelære og viktige sider ved rettssikkerheten til de som søker og mottar kommunale helse- og omsorgstjenester.
Kommunenes ansvar og plikter etter den nye helse- og omsorgstjensteloven fra 2012 er et vitkig tema. Boken tar for seg pasienters og brukeres rett til helse- og omsorgstjenester, og den beskriver saksbehandlingsreglene i særlover og forvaltningsloven. Til slutt gir boken eksempler på hvordan kommunene kan dra nytte av sentrale statlige aktører i kvalitetsarbeidet. Det gjelder Fylkesmannen som tilsyns- og klageinstans, helse- og brukerombudene og Sivilombudsmannen.
Forlag Kommuneforlaget
Utgivelsesår 2013