Juolgevuođđu

av (forfatter) og Inga-Wiktoria Påve (illustratør).

DAT 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Juolgevuoddu er Niillas Holmbergs første helpolitiske diktbok og poetiske manifest. Boken er gjennomillustrert av Inga-Wiktoria Påve. Boka er på nordsamisk.

I boka reiser en verden av symboler og ordbilder sambandet mellom jorda, og utfordringen med å verne den. Forfatteren påstår at vi må vende tilbake til våre føtter fordi det er med dem vi er i kontakt med jorda. Mellom jorda og føttene har vi til vanlig sko, og en av bokas sentrale skikkelser er skomakeren som produserer og selger sko.

Gjennom boka går illustrasjonene som en linje som danner en ubrutt sirkel, slik forståelsen av livet og naturen er blant mange urfolk. Samme sirkel gjør seg gjeldende når boken beveger seg fra mørketidas netter, til vår, til sommer og igjen til vinter. Boken uttrykker jordas følelser - pulserer, gråter og forvrides. Diktene lever under streken i boken, i jorden, slik som også de underjordiske - de som trør mot våre fotsåler under jorden.

Jalvvi Anne-Liissá Niills, Niillas Holmberg, fra Ohcejohka / Utsjok, er en mangesidig kunstner som det om sommeren kan lukte av fisk. Mer om han: www.niillas.com.
Ánte Nils Duommá Mihkkala Inga-Wiktoria, fra Lannavvara i Sarivuoma sameby, hører til den nye generasjonen av samiske billedkunstnere, like sikker med nål som med penn. Mer om henne: www.ingawiktoriapave.com.

Bokdetaljer

Forlag DAT

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788290625899

EAN 9788290625899

Språk Nordsamisk

Sider 140

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket