Jotunheimen

historien, maten, turene

av (forfatter), Reidar Marstein (forfatter), Lars Pilø (forfatter), Jan Stokstad (forfatter), Arne Brimi (forfatter), John Olav Helle (illustratør), Anne Terese Engesveen (illustratør) og Lars Pilø (illustratør).

Gyldendal 2011 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder 20 turforslag i Jotunheimen. Rutene er vist på flyfoto og kart, og alle turene går til områder med fangst- og kulturminner. Turene er inndelt etter tre nivåer; lett, middels og krevende. I bokas første del kan du lese om fjellområdets kultur- og mathistorie. Har litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

En bok om Norges viktigste turområde ? med unik nærhet til fortidens mennesker.


Den rekordstore avsmeltingen på breene i Jotunheimen de siste årene gir helt nye dimensjoner for lærerike fjellturer inn i en fjern fortid. Ut av isen kommer gamle fangstinnretninger som piler, skremmepinner, spader, hestesko, tekstiler og en skinnsko. Sistnevnte er datert til å være ca. 3400 år gammel og er dermed Norges eldste sko. Boka forteller om turer til dyregraver, ledegjerder og andre minner etter gamle dagers fangst, levende fortalt til moderne turister i form av tekst, kart, illustrasjoner og bilder. Alle rutene er tegnet inn på oversiktlige flyfoto, og en del funn er stedfestet med GPS-koordinater. Dette gjør det lettere å finne fram ute i fjellet. Den kjente kokken Arne Brimi bidrar med utvalgte turmatoppskrifter fra riktig gamle dager.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205408890

EAN 9788205408890

Omtalt sted Oppland Sogn og Fjordane

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 213

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket