Boken forteller om Jostedalsbreen og Folgefonna. Her kan du lese om mangfold når det gjelder natur, historie og turmuligheter, både innenfor nasjonalparken og i områdene rundt. Har litteraturliste og register.
Fjerde bok i en serie bøker om Norges nasjonalparker og landskapsvernområder Jostedalsbreen er den største isbreen på fastlandet i Europa, og området har lange tradisjoner som attraktivt turområde, spesielt for brevandring og toppturer. Folgefonna er kjent for sin dramatiske og vakre natur. Med fjorder, fjell, elver, vann og brefall er Folgefonnhalvøya et av de viktigste reisemålene i Norge. Variasjonen er stor i disse områdene, det samme er muligheten for allsidige naturopplevelser. Boka er både en inspirasjonskilde og en guide til disse nasjonalparkene. Den gir deg gode turforslag, samt kunnskap om blant annet natur, kulturhistorie og geologi.Serien er et samarbeidsprosjekt mellom Den Norske Turistforening og Statens naturoppsyn/Direktoratet for naturforvaltning.
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788205378995