I tredje bind, Josef i Egypt, blir den unge Josef solgt som slave til stormannen Potifar, Faraos viftebærer. Her gjør han raskt karriere, og Potifar utnevner ham til forstander for all sin eiendom. Men Mut-em-inet, husets herskerinne, faller for Josef. Hun begjærer ham og vil ha ham, koste hva det koste vil. Josef motstår fristelsen, men blir likevel den som må betale: For andre gang bærer det ned i «graven», denne gang til et av Faraos fengsler, på en øyfestning midt i Nilen. I 2025 er det 150 år siden Thomas Mann ble født, og i den anledning utgir vi hans viktigste verk på nytt. Seksten år tok det forfatteren å fullføre romanrekken om Josef og hans brødre. Første bind ble utgitt i 1933, det fjerde ti år senere. Den store bibelske fortellingen sto i sterk kontrast til nazismen som vokste fram i samme periode. Den åpner perspektiver på menneskenes historie og anses i dag som et monument over eksil og humanitet.
Utgivelsesår 2025
ISBN13 9788205616738