Jordegods og storgårder i Nord-Norge er en ny og revidert utgave av førsteutgaven fra 1943. Boka viser utviklingen i nordnorsk historie fra de gamle høvdingsetene til storgårdene og proprietærgodsene. Vi møter sagahøvdinger som Hårek på Tjøtta og Tore Hund på Bjarkøy. Coldevin skriver om storgårder langs kysten av Nord-Norge som Torget, Rørøy, Sømnes, Tjøtta, Alstahaug, Lurøy, Meløy, Skånland, Bentsjord og Havnnes. Boka har egne kapitler om arbeidsliv og økonomi. Omfattende personregister. Rikt illustrert. 265 sider.
Forlag Lokalhistorisk forl.
Utgivelsesår 1990