Jojimbo og karatemesteren

en bok om karate, moral og etikk, og den harde veien fra nybegynner til sort belte i karate

av (forfatter) og Francesca Da Sacco (illustratør).

Budo forl. 2010 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en roman om karate. Vi følger den 16 år gamle Jojimbo fra den dagen han møter mesteren Matsuno, til han selv tar over som klubbens dojo kaptein etter mange års trening. Gjennom anekdoter, gamle samuraihistorier og Zen visdom lærer man om moral og etikk og det å fokusere på å være et godt menneske.

Omtale fra forlaget

Jojimbo og karate mesteren er en roman for barn og ungdom som handler om Karate og den lange veien fra nybegynner til sort belte. Vi følger den 16 år gamle Jojimbo fra den dagen han møter mesteren Matsuno, og blir fasinert over hvordan den gamle enkelt ekspederer 4 fylliker som plager en gammel kinesisk mann, til han selv tar over som klubbens dojo kaptein etter mange års trening. Gjennom anekdoter, gamle samurai historier og Zen visdom lærer man om moral og etikk og det å fokusere på å være et godt menneske. Ungdom som trener kampkunst knytter seg i dag i større grad enn før opp mot konkurranse og sports elementet. Tradisjonelt sett har forskjellige kampkunster vært veldig fokusert på å undervise ikke bare i fysiske aspekter ved kamp, men også tradisjonelle verdier som høflighet, respekt, toleranse og kultur for å nevne noen. Selv om de tradisjonelle Japanske kampsystemene i dag kan defineres som karakterdannende former for selvforsvarsidrett, er de tradisjonelle verdiene i ferd med å forsvinne fra mange arenaer der det undervises i kampkunst. Målet med boken er at unge skal få inspirasjon til å lese og søke kunnskap om kampkunst, og etter hvert trenge litt dypere ned i hva det egentlig dreier seg om. Boken er like aktuell for alle aldersgrupper enten man trener karate, judo eller andre kampformer, og både voksne og barn tilknyttet Norges Kampsportforbund har gitt tilbakemelding på at det er en interessant og kjekk bok som de lærer mye av.

Bokdetaljer

Forlag Budo forl.

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788299251419

EAN 9788299251419

Omtalt sted Japan

Språk Bokmål

Sider 244

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket