Johannes Lohne

en fremragende vitenskapshistoriker og hans motsetningsfulle liv

av (forfatter) og Reinhard Siegmund-Schultze (forfatter).

Novus 2017 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Johannes Lohne (1908-1993) arbeidet som fysikk- og matematikklærer, først i Odda og etter krigen i sin fødeby Flekkefjord. Selv om han ikke hadde doktorgrad, ble han en av sin tids mest betydelige vitenskapshistorikere. Hans forskning bidro for eksempel til at den engelske matematikeren og fysikeren Thomas Harriot nå ofte blir betegnet som «Englands Galileo». Denne boken beskriver Lohnes liv og en del av hans forskningsresultater, som åpner nye perspektiver på noen av det 17. århundres store vitenskapsmenn som Harriot, Kepler, Hooke og Newton. I tillegg går boken inn på spørsmålet om i hvilken grad Lohnes virksomhet som forsker i etterkrigstiden, og hans ettermæle i våre dager, ble påvirket av hans innsats som frontkjemper under krigen og av domfellelsen i lands.svikoppgjøret og fengselsoppholdet fra 1945 til 1948.

Rolf Tomas Nossum er Dr. Scient. fra Universitetet i Oslo, og arbeider som professor ved Universitetet i Agder. Han underviser i informatikk, matematikk, matematikk-historie og vitenskapsteori, og hans forskningstemaer er anvendt matematisk logikk og matematikk-historie.

Reinhard Siegmund-Schultze er Dr. rer. nat. fra Martin-Luther-Universität i Halle og Dr. habil. fra Humboldt-Universität i Berlin og arbeider som professor ved Universitetet i Agder. Han underviser i matematikk-historie og vitenskapsteori, og hans forskningstemaer er historie til anvendt matematikk og sannsynlighetsteori pluss matematikkens politiske historie og sosialhistorie. Han er redaktør av fagets ledende tidsskrift Historia Mathematica.

Bokdetaljer

Forlag Novus

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788270998746

EAN 9788270998746

Omtalt sted Norge

Omtalt person Johannes Lohne

Språk Bokmål

Sider 250

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket