Omtale fra forlaget
Johannes Lohne (1908-1993) arbeidet som fysikk- og matematikklærer, først i Odda og etter krigen i sin fødeby Flekkefjord. Selv om han ikke hadde doktorgrad, ble han en av sin tids mest betydelige vitenskapshistorikere. Hans forskning bidro for eksempel til at den engelske matematikeren og fysikeren Thomas Harriot nå ofte blir betegnet som «Englands Galileo». Denne boken beskriver Lohnes liv og en del av hans forskningsresultater, som åpner nye perspektiver på noen av det 17. århundres store vitenskapsmenn som Harriot, Kepler, Hooke og Newton. I tillegg går boken inn på spørsmålet om i hvilken grad Lohnes virksomhet som forsker i etterkrigstiden, og hans ettermæle i våre dager, ble påvirket av hans innsats som frontkjemper under krigen og av domfellelsen i lands.svikoppgjøret og fengselsoppholdet fra 1945 til 1948.
Rolf Tomas Nossum er Dr. Scient. fra Universitetet i Oslo, og arbeider som professor ved Universitetet i Agder. Han underviser i informatikk, matematikk, matematikk-historie og vitenskapsteori, og hans forskningstemaer er anvendt matematisk logikk og matematikk-historie.
Reinhard Siegmund-Schultze er Dr. rer. nat. fra Martin-Luther-Universität i Halle og Dr. habil. fra Humboldt-Universität i Berlin og arbeider som professor ved Universitetet i Agder. Han underviser i matematikk-historie og vitenskapsteori, og hans forskningstemaer er historie til anvendt matematikk og sannsynlighetsteori pluss matematikkens politiske historie og sosialhistorie. Han er redaktør av fagets ledende tidsskrift Historia Mathematica.
Forlag Novus
Utgivelsesår 2017
Format Innbundet
ISBN13 9788270998746
EAN 9788270998746
Omtalt sted Norge
Omtalt person Johannes Lohne
Språk Bokmål
Sider 250
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket