Bibilografien tar for seg det som er skrevet av og om Johan Falkberget. Boken inneholder også et tillegg til bind 1, Johan Falkberget i Norge (1993). Har litteraturliste samt register med sidehenvisninger og personregister.
Med bind II avslutter bibliografen Hans Svenne fra Drammen sitt store arbeid med å samle alt som er skrevet av og om forfatteren Johan Falkberget, 1879 -1957. Bind I omhandler Johan Falkberget i Norge, Universitetsbiblioteket i Oslo 1993. Bibliografen har arbeidet i 30 år med å ferdigstille de to manuskriptene. De to bindene dekker nær 550 sider og følger forfatteren fra hans første fortelling. Hytten ved Vesle-Klætten, som sto trykt i rørosavisa Fjeld-Ljom i 1899, og fram til 2009. 110 år med Johan Falkberget, hans bøker, når de kom, oversettelser til 23 språk og hans bidrag i publikasjoner, hefter, blad, anmeldelser, brev, hilsninger etc., alt samlet mellom to permer, en glimrende oversikt over hvem forfatteren hadde kontakt med, og hvem som har skrevet artikler når og hvor. Det er kvintesensen i Hans Svenne sine to bind av og om Johan Falkberget i og utenfor Norge. Et oppslagsverk for alle Falkberget-elskere!
Forlag Fjellheimen forl.
Utgivelsesår 2009
Omtalt person Johan Falkberget
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.