Det sitter en mann på en avfallsdynge. Kroppen er full av byller. Han har mistet alt. Han levde det gode liv. Nå er han hjemsøkt av smerte, av fortvilelse, av jagende søvnløse netter. Dette er Job. Denne fortellingen fra det gamle testamentet ligger som en undertone i vår kultur. Jobs anklager og rop mot Det ansvarlige er gjentatt og gjentatt. Fortellingen om Job er fortellingen om Enhver. Jobs bok stiller et av de grunnleggende spørsmål om menneskelivet: Hvorfor? Historien er her dramatisert av Carl Henrik Grøndahl, med Trond Brænne i rollen som Job.
Forlag NRK lydbokforl.
Utgivelsesår 1999