Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka framhever stemmene til sliterne - jernbanesluskene som tok harde tak under jernbanebyggingen i Norge. Det var slusken (rallaren) som med feisel og bor banet veg for ferdsel i det nye Norge. De var slitets sønner som valgte et yrke fullt av farer. Slusken gjorde tungarbeidet enten det var kraftverk, industrianlegg eller jernbane. På Rjukan var sluskens arbeid avgjørende i byggingen av et moderne industrisamfunn i begynnelsen av 1900-tallet.
Omtale fra forlaget
Boka framhever stemmene til sliterne - jernbanesluskene som tok harde tak under jernbanebyggingen i Norge. Det var slusken (rallaren) som med feisel og bor banet veg for ferdsel i det nye Norge. De var slitets sønner som valgte et yrke fullt av farer.
Slusken gjorde tungarbeidet enten det var kraftverk, industrianlegg eller jernbane. På Rjukan var sluskens arbeid avgjørende i byggingen av et moderne industrisamfunn i begynnelsen av 1900-tallet.
Muntlige kilder har bidratt til gjennombrudd i sosialhistorisk forskning.
De siste tiårene er det utgitt en rekke lokalhistoriske bøker og tidskriftartikler om jernbaneanlegg og rallarens liv.
Er det behov for bok om et tema som har vært gjenstand for mye forskning og publisering? Nye kilder finnes. Det finnes tilgjengelig nedskrevne minner og dagbøker om sluskers beretninger. Et eksempel er jernbaneslusken Carl Olsen Tangens erindringer fra Sørlandsbanen og Rjukanbanen.
Boka bygger på lokalhistorisk stoff og avisintervju.
Joar Tranøy (1954) er historiker, kriminolog, psykolog og forsker. Han har skrevet seksten fagbøker og over 100 fagartikler om temaer innenfor psykologi, psykisk helse, barnevern, sosialhistorie og kriminologi. Tranøy mottok forfatterforeningens ytringsfrihetspris i 1996 for avsløringer av norsk psykiatris lobotomipraksis.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2020
Format Innbundet
ISBN13 9788230020364
EAN 9788230020364
Omtalt tid 1900-1914 1914-1918 1850-1899
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 196
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket