Boka er en selvbiografisk roman om en mann som i løpet av én uke får vite at hans kone forlater ham og at han har fått kreft og antagelig vil dø snart.
Forlag Font
Utgivelsesår 2012
Lesenivå Voksen
Du liker ikke at noen trenger deg. Du vil helst at alle skal være like stødige som du ser ut til å være. Men å trenge er ikke å være avhengig, kjære, det er å anerkjenne den andres styrke og rikdom. Det er heller ikke en fellende dom, en innrømmelse av svakhet, men erkjennelsen av at det å leve alene og uten behov for en annen er en slags fattigdom, eller misforstått stolthet.
Jeg liker å leve, men jeg liker ikke livet.
Jeg trodde at gleden over blomster og over et godt måltid kunne erstatte hånden jeg ikke holdt i når vi var ute og gikk
Menn må ha ordre, direktiver, ultimatumer. Kvinner tror at hvis den forelskede virkelig elsker, vil han skjønne alle tegnene, vil han forstå enhver misnøye av seg selv. Jeg forsto ikke tegn som i dag virker helt innlysende.
Når man elsker så høyt, når hvert skritt tas i selskap med en fraværende, hvilken illusjon er det vel ikke å tro at man kan finne opp et nytt liv.
Se alle bokelskere som følger dette verketHar endelig fått smaken på å lese (ut) bøker igjen etter mange år der det har vært veldig trått... Har nå permisjon, så har også tid til å lese litt. Her kommer en liste over det jeg har lest så langt siden jeg begynte å lese i slutten av juli.