Jeg trenger at noen bryr seg

om å forstå barn i førskolealderen i fosterhjem

av (forfatter), Rina Susanne Nicolaisen (forfatter) og Anne Katrine Eikill (illustratør).

Hjerte i relasjonen kurs og veiledning 2020 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«Jeg trenger at noen bryr seg»
Dette er tittelen på en ny bok om førskolebarn i fosterhjem.
Intensjon til forfatterne Beate Heide og Rina Nicolaisen er å øke forståelsen i fosterhjemsarbeid, og de ønsker å trekke frem hvor viktig det er at samfunnsoppdraget å være fosterforeldre blir ivaretatt til det beste for barnet. Å jobbe mot felles forståelse og felles mål er det som bærer frukter for et barn. Fosterfamiliene føler seg ofte overlatt til seg selv, og det kan være vanskelig å forstå fosterbarnets reaksjoner i dagliglivet. Målet er at vi sammen skal legge til rette for at barna utvikler seg til trygge voksne
I boken møter du Mia og hennes fosterforeldre gjennom ulike utfordringer. Kanskje kjenner du sitasjoner igjen- enten som fosterforelder eller som ansatt med omsorg for fosterbarn i barnehage, besøkshjem, Barne- og ungdoms psykiatrien (BUP), pedagogisk psykologisk tjeneste (Ppt) eller andre som møter fosterbarn. Forfatterne tror boka kan brukes i det felles laget rundt barnet; et lag fosterbarnet trenger for å få et godt liv. Dei tenker at boka kan være et utgangspunkt i det tverrfaglige og tverretatlige samarbeidet.

Forfatterne har lang erfaring i arbeidet med barn på ulike arena, og de er begge spesialpedagoger. De har erfaring både som fosterforeldre og i arbeidet med fosterbarn og fosterforeldre, og de er opptatt av å se bak adferden til barn, enten det er tilbaketrekking eller utagering.
Mange fosterbarn har hatt en røff start på livet og de trenger å bli forstått. Det er i å forstå hvordan barnet har det emosjonelt som skaper empati, sier de.
Boka er utgitt på forlaget «Hjerte i relasjonen» som drives av Rina Nicolaisen.
Psykologspesialist Joachim Haarklou sier om boka;
-Boken er ikke bare en praktisk håndbok for kommunalt ansatte i teamet rundt et fosterbarn, slik som barnehage/skole, PPT, barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, barnevern, helsestasjon, kommunale/ private/statlige fosterhjem og avlastningshjem, men bør også

Bokdetaljer

Forlag Hjerte i relasjonen kurs og veiledning

Utgivelsesår 2020

Format Heftet

ISBN13 9788269189001

EAN 9788269189001

Språk Bokmål

Sider 169

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket