Phoolan Devi er folkehelt blant de kasteløse i India. Hun tar fra de rike og hjelper de fattige. Allerede som tenåring hadde hun ry som landets ubestridte bandittdronning. Hun drepte 20 menn av høy kaste som hevn for at elskeren hennes ble myrdet og hun selv ble voldtatt og fornedret. Hun unngikk dødsstraff, og satt 11 år i fengsel. Hun ble tilbedt som en gudinne, og historien om hennes liv er filmatisert. Våren 1996 ble hun innvalgt i det indiske parlamentet.
Forlag Fredhøi
Utgivelsesår 1997
ISBN13 9788204048516
EAN 9788204048516
Serie Virkelighetens verden (29)
Omtalt sted India
Omtalt person Phoolan Devi
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.