Jeg Naken Drakk. Moren Tårene Kinnene. Moderne haiku – eller de tre mest brukte ordene i norske romaner av henholdsvis mannlige og kvinnelige forfattere? Gjett selv! Helene Uri har tatt på seg forsker-brillene og studert med lupe hvordan de norske forfatterne bruker språket. Og avsløringene står i kø - hvilken norsk forfatter har for eksempel rikelig med kvinnelår i sine romaner, men ikke ett eneste mannslår? Bruker kvinnelige forfattere flere adjektiv - og er de mer positivt ladet enn mennenes? Nøyaktig hvilke ord brukes i skjønnlitteraturen når seksuell handling skal beskrives? Og hvilken forfatter banner mest? Svarene får du i et fyrverkeri av en forskningsrapport, direkte inne fra norsk samtidslitteratur. Forbered deg på humring, aha-opplevelser og et møte med egne fordommer!
Utgivelsesår 2024
ISBN13 9788205601062
EAN 9788205601062
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket16 bokelskere følger dette verket.