Boken består av tre diktsuiter som utfolder seg i spennet mellom livet og døden. Diktene har et sterkt personlig nærvær, og med en sterk bevissthet om dødens nærvær i livet, men det er først og fremst dikt om menneskelivet i dets store mangfold.
Dikt om å leve, å tenke, å sanse, å dikte - med en sterk bevissthet om dødens nærvær i livet. Jeg går omkring kan høres tilforlatelig ut, og det tilforlatelige, den tilsynelatende planløse tilstedeværelse i verden, er da også en del av livet. Akkurat som døden er det. Og det er i spennet mellom disse polene de tre lange diktsuitene som utgjør denne boken utfolder seg. Det er poesi med et sterkt personlig nærvær, og med en sterk bevissthet om dødens nærvær i livet, men det er like fullt først og fremst dikt om menneskelivet i dets store mangfold. Terje Johanssen eier en helt særegen evne til å sette det hverdagslige, konkrete, personlige i poetisk produktivt spill med det erkjennelsessøkende, reflekterte, allmennmenneskelige. Resultatet er poesi som forener motivisk mangfold med tematisk konsentrasjon, og som inviterer leseren til å betrakte tilværelsen tilforlatelig omkringvandrende og samtidig bevisst reflekterende.
Utgivelsesår 2003
ISBN13 9788205312401
EAN 9788205312401
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.