Jeg er Tikken Lindebrække Manus handler om den unge Ida Nikoline Lindebrækkes liv fra 1932 til 1947. Hun .utsettes for en personlig tragedie i forholdet med en jødisk lege som utsettes for nazismens forfølgelser, og som fører henne videre inn i et uheldig ekteskap med marineoffiser George Bernardes i 1936, til hun gifter seg med Max Manus i 1947 etter å ha gjort krigstjeneste i Secret Organisation .Executive ,SOE, Stockholm fra 1943-1945.
Torunn Ystaas fornyer sjangeren «lesedrama»; med et historisk forelegg legger hun seg tett opp til Tikken Manus' egne livserfaringer: De faktiske hendelsene spes på med fiktive dialoger, monologer, innslag av prosatekster og scene.anvisninger, samtidig som Ystaas forankrer handlingens dramatiske kontekst i historiske fakta.
Forlag Solum Bokvennen
Utgivelsesår 2023