Jeg er din bøddel

roman

av (forfatter).

Baskerville 2006 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen i romanen beveger seg mellom Afrika, Norge og Italia. Seksualiteten fremstår som en gunnleggene og ofte avgjørende drivkraft. Enten ved sin styrke, som hos hovedpersonen, eller ved sitt fravær, som hos den mange år yngre Ami. Et annet motiv i romanen er hevn.

Omtale fra forlaget

Brenning er endelig tilbake - sterkere og mørkere enn noensinne. Handlingen i denne nye romanen, Jeg er din bøddel, beveger seg mellom Afrika, Norge og Italia, og som i tidligere romaner av Brenning fremstår seksualiteten som en grunnleggende, ofte avgjørende drivkraft i menneskers liv. Enten ved sin styrke, som hos hovedpersonen, eller ved sitt fravær, som hos den mange år yngre Ami. I tillegg kommer mannens evige fascinasjon av kvinnekjønnet: "Livets begynnelse, verdens og skjønnhetssansen opprinnelse, menns lidenskap, lyst og undergang." Språket er fritt og uhemmet og preget av bilder og metaforer som truer med å bryte opp et vanlig lesetempo. Det hviler noe magisk, mystisk og fatalistisk over hele romanen til Alexander Brenning. Alexander Brenning markerte seg kraftig på nittitallet, med fire særegne og omdiskuterte romanutgivelser i løpet av fem år. Han brakdebuterte i 1995 og ble av noen beskrevet som en litterær sensasjon, mens andre igjen mente at bøkene hans kun var fylt med uavlatelige sædavganger. Haugesunderen Tor Sæther, mannen bak pseudonymet Alexander Brenning, bor for tiden i Sør-Afrika. Mens Brenning for tiden er på pensum i emnet moderne dekadanseromaner i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Tromsø. Det er det nystartede forlaget Baskerville som nå utgir Jeg er din bøddel. Forlaget vil utgi skjønnlitteratur i spennet mellom feelgood og skittenrealisme. Dette tilsier en maskulin og røft tilhugd litteratur, gjerne lun og humoristisk eller mørk og dyster. Jeg er din Bøddel må sies å passe godt inn i en slik forlagsprofil

Bokdetaljer

Forlag Baskerville

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788281870017

EAN 9788281870017

Omtalt sted Norge Afrika Italia

Språk Bokmål

Sider 403

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket