Jarlsbergosten

historie og utvikling

av (forfatter), Odd Byre (forfatter), Kjell Steinsholt (forfatter), Arne Henrik Strand (forfatter) og Judith A. Narvhus (gjendikter).

Tun 2006 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I dag er Jarlsbergosten norsk meieribransjes største internasjonale merkevare. Denne boken tar for seg historien om Jarlsbergostens utvikling. Dagens produkt er et resultat av et forskningsprosjekt som startet for ca 50 år siden, og har bare navnet til felles med den osten som ble ystet i Vestfold i eldre tid. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Jarlsbergosten er blitt en suksess over store deler av verden. Den er anerkjent for sin spesielle smak og er ansett som en høykvalitetsost. Jarlsbergosten ble utviklet ved Meieriinstituttet på Norges landbrukshøgskole i en tiårsperiode fra 1956. Et stort team av meieriforskere og teknisk personale, under ledelse av professor i meieriteknologi Ole Martin Ystgaard, gjennomførte den omfattende forskningen som skapte osten. Jarlsbergosten er en suksess både nasjonalt og internasjonalt på grunn av hullsetningen og den særegne smaken. Den er TINEs viktigste eksportartikkel. På det internasjonale markedet vurderes den som en eksklusiv ost og selges til høy pris. Her er historien om osten, menneskene som bidro, forskningen som ble gjennomført og bakgrunnen for navnet. Historien om Jarlsbergosten viser at samarbeid mellom forskning og industri kan gi et svært vellykket resultat. Boka har både norsk og engelsk tekst. Er mest interessant for folk med tilknytning til osteproduksjon eller forskning.

Bokdetaljer

Parallell tittel Jarlsberg cheese

Forlag Tun

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788252930566

EAN 9788252930566

Språk Bokmål

Sider 124

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket