Jancis Robinson's wine tasting workbook

av (forfatter) og Jan Baldwin (illustratør).

Conran Octopus 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir en innføring i vinsmaking. Her får man vite hvordan man smaker og beskriver forskjellige vinsorter, forskjellen på de ulike hvite og røde druesortene og hvilke type viner som blir laget av de forskjellige sortene. Boka tar også for seg sterke og musserende viner, hvordan man servere vin og hva man kan servere til. Har ordliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Jancis Robinson's Wine Tasting workbook
Taste your way to wine expertise with this unique introduction to the delicious world of wine. If you want to learn about wine while exploring the huge range of wines on offer, then this is the book for you. Master of Wine Jancis Robinson, 'one of the great wine writers of our time' (Tim Atkin, the Observer), has created a wine tasting course based around practical exercises that will guide you from your first faltering sips to confident, well-informed gulps. And how better to learn about wine than by actually drinking it?
Clearly divided into theory and practice, this workbook teaches you first how to taste wine and food and then about the grapes and vines themselves. The theory sections provide you with all the information you need before you put into practice the straightforward and enjoyable exercises devised by Jancis, all based on readily available and, in most cases, inexpensive bottles. Learn how to recognize the most popular grape varieties from Chardonnay to Riesling, to Point Noir and Cabernet Sauvignon, and why you should choose a good sparkling wine over a cheap champagne. Explore wines from the New World and discover how to judge sweetness, acidity and fruitiness as well as the difference between the length and weight of a wine. There is advice on choosing from a wine list, setting up and recording your own wine tastings as well as the correct way to spit your sample mouthful, and if you have ever deliberated about which wines to serve with a meal, then help is at hand as Jancis shows you how to identify which wines complement particular food flavours.
Innovative, informative and above all fun, Jancis Robinson's Wine Tasting Workbook is designed to be taken with you everywhere - from the armchair to the wine merchant or vineyard, and then back to the table or cellar. It will awaken the wine connoisseur in us all.

Bokdetaljer

Forlag Conran Octopus

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9781840911398

EAN 9781840911398

Språk Engelsk

Sider 208

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket