Jakten på det russiske

en reise vannveien fra nord til sør

av (forfatter).

Koloritt 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tar leseren med på en reise i Russlands indre. Elva Volga er den røde tråden gjennom boka, fra nord til sør. Hun starter vest og nord for Volgas utspring, først i Karelen, deretter på de eksotiske Solovetskij-øyene i Kvitsjøen. I denne boken møter vi Russlands mennesker og miljøer, vi får også et glimt av det gamle Russlands historie. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Nok en gang tar Inger Tragethon oss med på en spennende reise i Russlands indre. Denne gangen flyter elva Volga som den røde tråden gjennom boka - fra nord til sør. Skjønt hun starter vest og nord for Volgas utspring - først i Karelen, deretter på de eksotiske Solovetskij-øyene i Kvitsjøen, et øyrike med en historie så tragisk at det må en Gud til for at munkene der skal klare å bære byrden av minnene. Inger Tragethons tekst er mer billedrik enn de fleste fjernsynsdokumentarer. Hun skildrer et helt folks sammensatte sjel uten bruk av akademiske eller religiøse termer. I likhet med flere av de store russiske forfatterene benytter Tragethon seg av en realistisk fortellerteknikk, der beskrivelsen av menneskers ytre og detaljene i interiør, omgivelser og samtaler også formidler hvorfor folk handler som de gjør og tenker som de tenker. Når hun i tillegg følger flere lengre sidespor bakover, i Russlands dramatiske og blodige historie, blir denne boka reiseskildring på sitt beste. Den gjør leseren klokere, selv for lesere som ikke er førstereisfolk i det russiske samfunnet. Hele veien skinner Tragethons dype kjærlighet til Russland gjennom, men helt uten idylliserende romantisering. Gjestfriheten får naturligvis en stor plass. Men her er også mafia, det nye russiske samfunnets mange paradokser, tørre fakta og en smule irritasjon over ting som ikke fungerer. Det er de færreste forunt å kunne kopiere forfatterens ferd gjennom Russland. Men alle kan hente inspirasjon til å lete på egen hånd - og ganske visst er denne boka et overflødighetshorn der det er noe for alle med trang til å dra i østerled. Av Gro Holm, Nyhetsdirektør i NRK (tidligere Moskva-korrespondent og utenriksredaktør)

Bokdetaljer

Forlag Koloritt

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788292395240

EAN 9788292395240

Omtalt sted Russland

Språk Bokmål

Sider 270

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket