Jakob havner ofte i det de voksne kaller «uheldige situasjoner». Ja, han knuste kanskje brillene til rektor og ødela lampa på mat- og helserommet. Men det var jo ikke med vilje! Ikke at han havnet på skoletaket heller. Og det er ganske urettferdig at han blir sendt på grupperommet hele tiden. For det er faktisk helt umulig å få nye venner på et grupperom. Men så skal klassen ha Minecraft-konkurranse. Det er et nytt skoleår, og en ny sjanse for Jakob til å vise at han duger til noe. For er det én ting Jakob er god på, så er det Minecraft.
Utgivelsesår 2024
ISBN13 9788205590274
EAN 9788205590274
Jakob går i syvende klasse, og er bestevenn med Ava.
Kort oppsummert om barneskolen frem til nå:
Første klasse - knuste brillene til rektor første skoledag.
Andre klasse - Hoppet ned fra taket på gymsalen.
Tredje klasse - en serie med uheldige hendelser.
Fjerde klasse - pappa kaller det året et helvete.
Femte klasse - gikk litt bedre, bortsett fra en hendelse med en taklampe.
Sjette klasse- Kastet en saks på Brage.
Felles for alle situasjonene er at det aldri er Jakob sin skyld, det skjer liksom bare :-)
Dette er en bok med masse spenning, men den er også litt trist. Det er ikke alltid så lett å ha ADHD og ticks. Men Jakob er også skikkelig god i Minecraft.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketFjerde klasse var et helvete. Vi byttet lærer, fikk masse lekser, og skolen ble så kjedelig at jeg ikke lenger kunne sitte i klasserommet. Ærlig talt, hvordan får de andre det til? Time etter time, helt stille. Det får kroppen min til å dirre. Jeg kan bare glemme det. Derfor kom jeg og Mats, som er assistenten min, frem til en avtale. Jeg fikk spille Minecraft på et grupperom når dirringen i kroppen ble for ille. La meg si det sånn: Det har blitt mange timer med Minecraft!
Det var selvfølgelig Brage sin skyld at det skjedde. Han elsker å gjøre meg sint, noe jeg skal innrømme at ikke er sånn innmari vanskelig. Hodet mitt fungerer nemlig litt annerledes enn andres. Det er ikke bare det at det dirrer og maser i kroppen, og at fokuset mitt fyker hit og dit. Nei, det er noe annet også. Noen ganger henger hodet mitt seg opp i ting som jeg ikke har helt kontroll på, små tics som ingen ser, og tics som alle kan legge merke til. Jeg må gjøre ting om og om igjen, helt til følelsen blir helt riktig. Noen ganger er det å klemme hendene hardt sammen, andre ganger er det å blunke mange ganger etter hverandre eller knipe tærne sammen, det kan altså være mange forskjellige ting.