Jærske roboter

av (forfatter).

Nese kunnskapsvekst 2021 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Fortellingen om jærske roboter begynte tidlig på 1950 tallet i Frafjord. Unge Ole Molaug fikk noen ville ideer om et «maskinmenneske», som skulle hjelpe til med dreiing i familiens møbelverksted.

Bedriftseier Nils Underhaug sørget i juli 1964 for at Molaug fikk anledning til å konkretisere ideene sine. Deretter fortsatte roboteventyret i Trallefabrikken på Bryne.

Svenske ASEA kjøpte så bedriften Trallfa Robot i siste halvdel av 1980 tallet. Bedriften fikk en god utvikling i sitt nye hjem.

Boka handler om alt som har fulgt i kjølstripa av de ville ideene fra Frafjord.

I en periode ble hver tredje nybil lakkert av en robot fra Bryne. Videre var det på 1980 tallet to konkurende roboter fra Bryne, som kjempet i et globalt marked gjennom hver sin amerikanske lakkeringsaktør.

Boka tar leserne med inn i store bilfabrikker, ut på slagmarken der konkurrenter kjemper innbitt, og leserne blir med på utvikling og produksjon av roboter. Milepælen 10 000 produserte roboter ble markert i 2006.

Innovasjonskraften fra robotvirksomheten fant veien inn i flere andre virksomhetsområder. Jeg nevner kun automasjon innen havbruk og det ledende maskineringsmiljøet som har utviklet seg rundt Bryne.

Leseren vil møte menneskene bak det hele, og vil også. bli med på. den digitale framvekst og utvikling. Digitaliseringen «rammet» både robotvirksomheter og alle oss andre, - med tanke både på. utfordringer og de uendelige mulighetene som lå i dette nye. Slik sett rommer denne robotfortellingen også en overordnet historie om elektronikkens utvikling.

Bokdetaljer

Forlag Nese kunnskapsvekst

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788230351680

EAN 9788230351680

Omtalt sted Time

Språk Bokmål

Sider 175

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket