- Hele byen snakker om deg, smiler Rakel hånlig. - Om hvordan du snek deg i land fra en av russerbåtene, iført klærne til en av sjøfolkene. Var du naken under frakken, eller ... ? Julianne rødmer forferdet. Så hun var blitt sett da hun snek seg i land etter kjærlighetsnatten med Mikhail! Nå blir hun vel stemplet som ludder og fordømt over hele Vardø. Men hennes og Mikhails kjærlighet er ren og vakker. Det er da ikke galt å elske? Året er 1913, og folkesnakket koker rundt henne. Da hun får mistanke om at hun er med barn, finnes bare en utvei: Å følge med Mikhail til Russland, til et land på randen av revolusjon.
Utgivelsesår 2021
Format Lydfil
ISBN13 9788202706104
EAN 9788202706104
Serie Amulettens kraft (1)
Genre Romantikk
Omtalt tid 1900-1914
Ellinor Rafaelsen er etter hvert en veteran innenfor seriesjangeren - og "Amulettens Kraft" er hennes debut som serieforfatter - og er fra starten av 2000-tallet. Rammen rundt er spennende nok - vi blir tatt med til Vardø i FInnmark - og pomorhandelens tradisjoner - men hun skriver at den starter på slutten av 1800-tallet, som er direkte faktafeil. Så følger man kjærlighetshistorien til norske Julianne, som gifter seg med russiske Mikhail - og vi blir trukket inn i det russiske opprøret mot tsaren. Romanen er tidvis brutal, men samtidig kanskje nådeløs ærlig - men handlingen går av og til noe fort frem, der man kanskje ikke får tid nok til å bli kjent med alle personene.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket21 bokelskere følger dette verket.