En grunnleggende referansebok i arkitektur og arkitekturens mange stilarter, fra oldtiden og frem til i dag. Hver isme presenteres med en kortfattet omtale av stilretningens kjennetegn, nøkkelarkitekter, steder å besøke, relevante nøkkelord samt illustrasjoner over representative verk. I referansedelen finnes en liste over de viktigste arkitektene og bygningene innenfor en bestemt periode samt nyttige ord og uttrykk. Det er også en oversikt over bygninger i Norge som representerer de ulike ismene.
En hendig guide til arkitekturens mange stilarter. Boken gir en ypperlig introduksjon til alle de viktige bevegelsene som har utformet arkitekturhistorien - fra oldtiden og frem til i dag. Hver isme presenteres over et tosiders oppslag med en kortfattet omtale av ismens kjennetegn, nøkkelarkitekter, steder å besøke, relevante, illustrasjoner over representative verk samt et utvalg av bygninger i Norge som representanter for de ulike ismene.
Forlag Orion
Utgivelsesår 2006