Vanda vender tomhendt tilbake etter at flammene har slukt handelen i Vardø. Bare lagrene med mel blir berget - noe som skal vise seg å bli svært nyttig. Og mens Europa står på randen av krig, hersker det også alt annet enn fred på hjemmebane i Tromsø. Hans Fredrik gjør et feilgrep som han skal komme til å angre bittert på. Døtrene deres er tilsynelatende opptatt av andre ting, men Aleksandra føler at noe ikke stemmer. Og uten å vite det gir hun Hans Fredrik innblikk i morens dypt bevarte hemmelighet.
Forlag Bladkompaniet
Utgivelsesår 2004