Boka er en studie av ordstillingsfenomentet inversjon slik det opptrer i stiler skrevet av utlendinger med norsk som andrespråk. En vanlig vurdering går ut på at inversjonsfeil er typiske for utlendingers norsk, og at slike feil er vanskelige å overvinne. Hoveddelen av boka er en analyse av inversjonsfeil i materialet for å teste holdbarheten av en slik vurdering. På bakgrunn av ei drøfting av forholdet mellom korrekthet og andrespråkstilegnelse gjennomfører forfatteren i tillegg en analyse av inversjonsunngåelse i materialet. Har litteraturliste.
Forlag Novus
Utgivelsesår 1996
Serie Tromsø-studier i språkvitenskap (18)