Dette er en bok om regresjonsbaserte metoder og hvordan de kan anvendes.
Grunnleggende begreper som variabler, målenivå, fordeling, sentraltendens, spredning og standardskårer presenteres også, sammen med et bredt spekter av statistiske metoder.
Boken er i første rekke tiltenkt brukere av statistiske metoder, altså samfunnsvitere i vid forstand. Den vektlegger derfor forståelse av hva metodene kan belyse, og hvordan resultatene kan tolkes, fremfor innsikt i metodenes matematiske teori og bevis. Enkelte helt sentrale formler er det likevel vanskelig å komme utenom. Det er også lagt vekt på å gjøre presentasjonen kortfattet, med lite «utenomsnakk». Som motvekt til den knappe formen er det lagt inn oppgaver med løsningsforslag på bokens hjemmeside som supplerer og utdyper presentasjonen i boken. Å løse oppgaver er en sikker måte å få grep om statistiske metoder på.
Boken er skrevet for bachelor- og masterstudenter som har statistisk analyse som del av sitt studium.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2013