Introduksjon til samfunnsvitenskapene

av (redaktør) og Susanna Maria Solli (redaktør).

Universitetsforlaget 2025 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

4. utgave av Introduksjon til samfunnsvitenskapene er grundig oppdatert og lett slanket. To bind er blitt til ett, uten at det har gått ut over ambisjoner og kvaliteter: Forfatterne får fram hva som er felles for de mangfoldige samfunnsvitenskapene, og peker på forskjellene mellom dem. Boka er delt i fire deler: * Del I presenterer samfunnsvitenskapene og deres historie. Et nytt kapittel handler om utviklingen av norsk samfunnsvitenskap ved Universitetet i Oslo. * Del 2 dreier seg om modeller og teorier for å forstå og forklare mennesker og samfunn. * I del 3 gis gode introduksjoner til samfunnsvitenskapelige forskningsopplegg og til vitenskapsteoretiske problemstillinger. Et nytt kapittel tar for seg ulike metodiske tilnærminger. * Del IV «Normative problemstillinger i vitenskap og samfunn» gir en innføring i forskningsetiske retningslinjer, problemstillinger knyttet til objektivitet og hvordan samfunnsvitenskapene kan engasjeres i verdidebatter. Boka utgjør hele pensum til examen facultatum, samfunnsvitenskapelig variant ved Universitetet i Oslo. Den er også velegnet for andre innføringsemner i samfunnsfag. Eivind Balsvik og Susanna Maria Solli er bokas redaktører. De er begge førstelektorer ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo. Sammen har de utviklet SV-ex.fac-emnet der. Øvrige bidragsytere er Harald Grimen, Cathrine Holst, Trygve Lavik, Kjell Erling Kjellmann, Raino Malnes, Karine Nyborg, Jørgen Pedersen, Hanne Svarstad, Dag Einar Thorsen, Per Arne Tufte, Øyvind N. Wiborg og Gunnar C. Aakvaag.

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2025

ISBN13 9788215071985

EAN 9788215071985

1 bokelsker følger dette verket.