Internasjonalisering og juridisk metode

særlig om EØS-rettens betydning i norsk rett

av (forfatter) og Are Stenvik (forfatter).

Universitetsforlaget 2009 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

De færreste områder i norsk rett er uberørt av internasjonale rettsregler. Den som skal ta stilling til innholdet av norsk rett, må derfor være i stand til å identifisere de internasjonale normer som har betydning for norsk rett, forstå dem, og avgjøre hvilken betydning de har for rettstilstanden i Norge. Denne boken behandler internasjonaliseringens betydning for hvordan man bør resonnere når en tar stilling til rettsspørsmål.

Omtale fra forlaget

De færreste områder i norsk rett er uberørt av internasjonale rettsregler. Den som skal ta stilling til innholdet av norsk rett, må derfor være i stand til å identifisere de internasjonale normer som har betydning for norsk rett, forstå dem, og avgjøre hvilken betydning de har for rettstilstanden i Norge.
Denne boken behandler internasjonaliseringens betydning for hvordan vi bør resonnere når vi tar stilling til rettsspørsmål. Det har vært skrevet lite om dette temaet til nå, og boken er derfor aktuell for studenter, juristprofesjonen i sin alminnelighet, og andre som er opptatt av internasjonaliseringens betydning for rettstilstanden i Norge.

«Bokens dualistiske utgangspunkt og velkjente struktur gjør den meget lett tilgjengelig for norske jurister».
«....på kun 160 små sider leverer Arnesen og Stenvik en forbilledlig systematisk og stringent gjennomgang av internasjonaliseringen av norsk rett som også på en rekke punkter gir grunnlag for ettertanke og videre diskusjon. Boken er herved anbefalt».
Halvard Haukeland Fredriksen, Lov og Rett nr. 1-2/10.

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788215015903

EAN 9788215015903

Språk Bokmål

Sider 159

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket